Életképek

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod melyik felét hiheted el.

 

 

Lenkei Doktor Úr honlapjáról hoztam az alábbiakat:

 

 

 

A Jog az Egészséghez Egyesület közleménye
2009, szeptember 26 – 13:03

 

Felesleges hisztériakeltés? Higgadtan és tudományosan a H1N1 vírusról és a védőoltásról
Budapest, 2009. szeptember 25. Dr. Lenkei Gábor és Dr. Lenkei György tudományos összefoglalója (A Jog az Egészséghez Egyesület közleménye)

Higgadtan és tudományosan a H1N1 vírusról és a védőoltásról

 

Úgy tűnik, olykor könnyebb félelmet kelteni és hisztériát gerjeszteni, mint közzétenni a tényeket, a higgadt, józan igazságot.

 

Vizsgáljuk meg a H1N1, más néven sertésinfluenza, vagy szintén használatos nevén, új influenza témát a rendelkezésünkre álló tudományos adatokon tükrében.

 

Az orvosi szakma legfőbb szabálya:
“Sohase árts”, latinul “Nil nocere”.

 

Jól ismert, hogy az orvosi beavatkozásoknak, legyen az műtét, vagy gyógyszerek előírása a beteg számára, vagy akár védőoltás, vannak kockázatai. Ahhoz, hogy egy orvos meg tudjon felelni a “Sohase árts” elvárásnak, három kérdést kell alaposan megvizsgálnia.

 

1. Mennyire veszélyes az a dolog, amivel szemben fel kíván lépni? Érdemes-e egyáltalán beavatkoznia?
2. Mik a tervezett beavatkozás, pl. védőoltás várható előnyei? Mekkora védelmet jelent az a páciensei számára?
3. Mik a tervezett beavatkozás kockázatai, veszélyei? Milyen mértékben sodorja veszélybe a pácienst, ha azt alkalmazza? Mennyire biztonságos a beavatkozás?

 

Amennyiben a három tényező együttes vizsgálata azt mutatja, szükséges, és hasznos elvégezni a beavatkozást, mert a beteg elfogadható szinten biztonságban van, vélhetően nem fog károsodni, de számottevő előnyhöz jut a beavatkozás révén, az orvos felírja a gyógyszert, elvégzi a műtétet, vagy beadja a védőoltást.

 

Nem szeretnénk, ha Ön azt hinné, le akarjuk beszélni arról, hogy beadassa önmagának vagy gyermekének a H1N1 védőoltást. Csupán tudományos tényekkel szeretnénk támogatni abban, hogy a legjobb döntést tudja meghozni.

 

Elsőként nézzük meg, mennyire veszélyes az új influenza:

 

Az Országos Tiszti Főorvos irányítása alá tartozó Országos Járványügyi (Epidemiológiai) Központ körlevelet küldött ki a háziorvosok számára. Abban ez olvasható:
“A megbetegedés általában a normál szezonális influenza jellegzetes tüneteivel jár és szövődmény nélkül, önmagától gyógyul.”
Majd így folytatja:
“Az influenza hirtelen kezdődik, és a leggyakrabban észlelt tünetei: láz, köhögés, torokfájás, orrdugulás, orrfolyás, izomfájdalom, fejfájás, fáradtság, hidegrázás. Esetenként gyomor-bélrendszeri tünetek is előfordulhatnak, pl. hasmenés, hányinger, hányás.”

 

Ugyanezen intézet hivatalos jelentése szerint május 18. és szeptember 13-a között, 17 hét, kb. négy hónap alatt összesen 206 ember betegedett meg H1N1 vírus által. 32 beteget ápoltak kórházban. A Járványügyi Központ jelentését idézve: “legtöbbjüknél elkülönítési/óvatossági intézkedésként, nem pedig a megbetegedés súlyossága miatt”. Egy beteg halt meg. Más forrásból származó információ szerint az áldozat súlyos állapotban lévő, végstádiumú rákbeteg volt.

 

Csak összehasonlításképpen:

 

Naponta 3-4 magyar veszti életét közlekedési balesetben, tehát a jelentésben szereplő 17 hetes időszak alatt 357-476 fő halt meg ennek következtében.

 

Orvosi szakfolyóiratból származó információk alapján 17 hét alatt Magyarországon 2618 ember veszíti életét az elfogyasztott gyógyszerek mellékhatásai következtében!!! Minden egyes nap 22 ember.

 

Gyakran hallani híreket influenza-szerű (ez a kulcs: szerű!!!) megbetegedésekről. Az egyik legutóbbi esetnél (a Győrben megbetegedett 59 iskolás) is bebizonyosodott, hogy egyikük sem volt H1N1 vírussal fertőzött.

 

Az influenza az orvosi tankönyvek szerint elsősorban azok számára lehet veszélyes, akik legyengült, leromlott állapotban vannak, eleve súlyos betegségekben szenvednek, akiknek leromlott, nagyon meggyengült az immunrendszere.

 

Ezt kell egy orvosnak mérlegelnie. A páciensnél várhatóan szövődményektől mentesen fog-e lezajlani az esetleges fertőzés, vagy várható-e komolyabb probléma? Az oltási kockázat arányban van-e azzal a haszonnal, amit a beavatkozás révén el lehet érni?

 

Vannak olyan rossz állapotban lévő emberek, akiknél nem nehéz megadni ezekre a kérdésekre a választ.

 

Nézzük meg mit tanult minden orvos az influenza elleni védőoltások hatékonyságáról (a Közegészségtan tankönyvet idézzük, amit Kertai Pál Professzor Úr írt, aki szintén volt Országos Tiszti Főorvos).

 

“a védőoltásoknak csak mérsékelt sikerük van”
“Hazai tapasztalatok szerint a védőhatás 50-60%-os és néhány hónapig tart.”

 

A mérsékelt siker hátterében álló okok közül kettő:
1. Az influenzavírus fertőzés ellen az orr, a száj és a légutak nyálkahártyáján megjelenő ellenanyag nyújtana biztos védelmet, de ezt a fajta védekezést a védőoltások nem alakítják ki.
2. Az influenza vírus folyamatosan változik, így az oltóanyagban felhasznált változat és a várható fertőzést okozó változat sohasem teljesen azonos.

 

Vizsgáljuk meg a harmadik kérdést.

 

Mennyire megbízhatóak az elvégzett biztonsági próbák?
Ennek megítéléséhez Önnek tudnia kell, hogy a védőoltásokkal kapcsolatos szövődményeket az orvosok három csoportba sorolják.
1. Korai szövődmények – 6-24 órán belül bekövetkező
2. Néhány napon belül bekövetkező
3. Késői szövődmények – általában 60 napon belül jelentkeznek.

 

Ennek alapján józan ésszel belátható, hogy egy biztonsági próbát nem lehet megnyugtatóan lezárni 60 napnál rövidebb idő alatt. Ha ezt megtesszük, nem derülhet fény a késői szövődményekre.

 

A biztonsági próbákat először állatkísérletekben végzik el, majd amikor ezek eredménye megnyugtató, elvégzik ezeket embereken is. Nagyon profi, japános szervezés mellett elegendő lehet egy hét előkészítés az állatkísérletek előtt, 60 nap várakozás a lehetséges késői szövődmények miatt, majd még egy hét a nyert adatok kiértékelésére. Ezután egy hét előkészítés az emberkísérletekre, majd a 60 nap letelte után egy hét a kiértékelésre. Ez kétszer 60 nap, plusz kétszer egy-egy hét. Nagyon jó szervezés mellett az állatkísérletek elvégezhetőek két és fél hónap alatt, ugyanígy az emberkísérletek is ugyanennyi idő alatt.
Ez összesen 5 hónap.

 

Az oltóanyagot gyártó cég által 2009. június 18-án, csütörtökön közzétett adatok alapján az első, sorozatgyártásra alkalmas oltóanyag előző nap készült el, és 17-én, szerdán már el is kezdték a tömeges alapanyaggyártást.

 

A közleményben ez szerepel:
“A legyártott vakcinát (oltóanyagot) ezután fogják tesztelni
előbb állatokon, majd a sikeres állatkísérletek után embereken is. Jelenleg az alapanyaggyártás van folyamatban,
ami heteket vehet igénybe, de azután, – már a kísérletek folytatásával párhuzamosan – heti 500 ezer adag vakcinát készít majd a cég.”

 

Tételezzük fel, hogy 2009. július 1-re legyártották a szükséges alapanyagot, és minden egyéb feltétel is rendelkezésre állt ahhoz, hogy megkezdődhessenek az állatkísérletek az elkészült vakcinával. Innentől kezdve, ha minden jól megy, öt hónapra van szükség a késői szövődmények lehetőségének biztonságos kiszűrésére. Július, augusztus, szeptember, október, november.

 

Ha minden kísérlet hiba, zökkenők nélkül lezajlik, józan számítás szerint december elejére lehet benyújtani az oltóanyagot az OGYI-hoz (Országos Gyógyszerészeti Intézet) engedélyezésre.

 

Tételezzük fel, hogy már június 18-án. a bejelentés napján megkezdődtek az állatkísérletek, és ezek lezajlását követően nem kellett egy hetet elvesztegetni az emberkísérletek előkészítésével. Ilyen módon – elméletileg – már 2009. október végére, talán már a közepére összeállhat a kép, amely szerint az oltóanyag, tekintettel a késői szövődményekre is, biztonságosnak tekinthető.

 

Számításaink szerint az emberkísérletek legkorábbi reális kezdete szeptember közepére eshetett volna, hiszen az állatkísérletek még a legtökéletesebb szervezés mellett sem fejeződhettek be augusztus 19-e előtt. Ezt követte volna a kísérleti eredmények kiértékelése, az iratok elkészítése és benyújtása az engedélyező OGYI-hoz.

 

Augusztus 26-án, szerdán viszont már azt jelentették, hogy 120 önkéntes felnőtt
már meg is kapta a kísérleti védőoltást, sőt már megérkezett a gyermekek kísérleti védőoltását jóváhagyó OGYI engedély is. Elkezdődtek tehát az emberkísérletek. Csodaszámba menő sebesség. Egyetlen hét alatt kiértékelték az eredményeket, elkészítették az engedélyezéshez szükséges iratokat, és be is nyújtották az OGYI-hoz. Ott végigfutott az engedélyezési folyamaton, kiadták az engedélyt az emberkísérletekre és már be is oltották az önkénteseket. Egyetlen hét alatt. Tiszteletre méltó szervezés.

 

A hírek szerint már a végleges, a tömeges alkalmazást lehetővé tévő OGYI engedély is a forgalmazó kezében lesz legkésőbb
2009. szeptember 29-én, alig egy hónappal azt követően, hogy az önkénteseket beoltották.

 

* Október elején már el is akarják kezdeni a tömeges oltásokat.
* Úgy tűnik, nem várják ki a 60 napot.
* Minden héten legyártottak 500 ezer vakcinát, ez havi 2 millió, 3 hónap alatt 6 millió. A hírekben is ezt tették közzé.
Rendelkezésre áll 6 millió oltóanyag.

 

Csak kérdésként fogalmazódott meg bennünk, ha menet közben kiderülne, hogy az oltóanyag mégis veszélyes, vajon kidobnák a már legyártott 6 millió adagot?

 

Az Országos Tiszti Főorvos már szeptember 1-én a következőket nyilatkozta: “A felnőttek kísérleti oltása befejeződött, bebizonyosodott, az oltóanyag ártalmatlan, a héten elkezdődnek a hatékonysági vizsgálatok, úgy tűnik október elejére nagy mennyiségben rendelkezésre áll majd az oltóanyag.”

 

Bevalljuk, minket nem győzött meg a garantált biztonságosságról. Ezt is nyilatkozta: “egy nagyobb járvány a lakosság 30 %-át érintené”

 

Az 3 millió ember. Nekünk már van 6 millió vakcinánk. Vajon hány embert akarnak beoltani?

 

Úgy tűnik, mintha lenne itt egy kis sietség, hogy minél előbb, minél több oltóanyagot gyártson le a megbízott cég. Ez a sietség ellentmond annak a nyilatkozatnak, amelyet Dr. Bujdosó László Tiszti Főorvos Úr, a H1N1 járvány megfékezésére létrehozott Bizottság (Pandémiás Bizottság – a pandémia szó egyszerűen világjárványt jelent) elnöke tett 2009. június 3-án, szerdán.

 

“Nem kell sietni az új típusú influenza elleni védőoltás kifejlesztésével, mivel a vírus nem váltotta be a félelmeket, és nem okozott gyilkos járványt az északi féltekén.”

 

Hány emberen tesztelték az oltóanyag biztonságosságát

 

Az oltóanyagok alkalmazásának vannak olyan szövődményei, amelyek csak mondjuk, minden ezredik embert érintenek. Ahhoz, hogy az ilyen veszélyeket is megnyugtató biztonsággal ki lehessen
szűrni, megfelelően nagyszámú emberen kell elvégezni a biztonsági próbákat. Egy minden ezredik embert érintő, ritka szövődmény esetében, ehhez nem elegendő még egyezer ember vizsgálata sem, hiszen a véletlenszerűség hozhat olyan helyzetet, hogy a ritka szövődmény nem jelenik meg még egy ezer fős csoportban sem. Lehet, hogy csak az 1011-ik embernél jelennének meg a tünetek.

 

A jelek szerint legkevesebb 6 millió ember beoltására készültek fel. Ekkora tömegnél egy minden ezredik embert érintő szövődmény már hatezer személynél okozna károsodást.

 

A biztonsági próbákat mindössze 120 felnőtt és 42 gyermek bevonásával végezték el.

 

Milyen vírus ellen készült az oltóanyag?

 

Az oltóanyag gyártójától a következő nyilatkozat volt olvasható 2009. június 18-án, csütörtökön:

 

“Bár korábban a gyártó azt ígérte, hogy a világon elsőként fog vakcinát előállítani a vírus vad, veszélyes, kezelhető formájából, erről később letettek…”

 

Ezek szerint az oltóanyag nem is abból a vírusból készül, amely az állítólagos járványt okozza?

 

Majd így folytatja:
“… a vártnál enyhébb járvány miatt, a biztonságosabbnak, hatékonyabbnak és gazdaságosabbnak tartott módszerek felé fordultak. A tömegtermelésre szánt vírust végül nem a május első hetében kapott vadvírusból készítették, hanem abból az úgynevezett
“klasszikus reasszortáns” vírustörzsből, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) körülbelül két hete küldött meg Magyarországnak.”

 

Segítünk értelmezni:

 

1. A járvány a vártnál enyhébb.
2. Igazán hatékony oltóanyagot abból a vírusból lehetne készíteni, amely a tényleges fertőzéseket és megbetegedéseket okozza. Ezt hívják “vad vírus”-nak.
3. Az oltóanyagot mégsem ebből készítették.
4. A “klasszikus reasszortáns” kifejezés jelentése: egy olyan H1N1 vírus megnevezésére használják, amely a múlt század harmincas éveiben bukkant fel az USA-ban.
5. A hivatalos indoklás szerint a jelenlegi újfajta H1N1 vírus éppen azért veszélyes, mert teljesen új, olyan, amilyennel az emberek korábban nem találkozhattak, így nem alakulhatott ki védettség vele szemben.
6. Az influenza éppen azért fertőz újra és újra, mert a korábbi vírusok nagyon gyorsan új formába alakulnak. Az új formákkal szemben azonban nem óv meg a korábban, más formákkal szemben szerzett védettség.
7. A korábbi vírus típusokra kifejlesztett védőoltások éppen ezért nem védenek meg az új változatokkal szemben, éppen ezért van szükség arra, hogy minden alkalommal új vakcinát fejlesszenek ki az új vírusból.
8. Állítólag hatalmas járvány fenyeget minket, egy teljesen új vírus megjelenése miatt. Védekezésképpen milliószámra gyártjuk azt a vakcinát, amely egy 80 évvel ezelőtti változat ellen véd? Az oltóanyag ugyanis az 1930-ban felismert, úgynevezett “klasszikus reaaszortáns” típusból készül.
9. Talán nem véletlen, hogy háziorvosok csoportja már tiltakozott a tervezett tömeges oltások ellen. Kijelentették, hogy nem vállalnak felelősséget a H1N1 vakcina után jelentkező esetleges szövődményekért. Azt szeretnék, ha a jelentkezők aláírnának egy jogi nyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy magukra vállalják az ezzel kapcsolatos összes felelősséget.

 

Slusszpoén

 

Idézet az Egészségügyi Miniszter Úr által aláírt, és ezzel jóváhagyott úgynevezett “Nemzeti Influenza Pandémiás Terv”-ből. (a pandémia szó egyszerően világmérető járványt jelent)

 

Alcím: “Intézkedési terv új influenza vírus által okozott világjárvány esetére”
5. számú melléklet:
3. oldal: “A kórfolyamat szövődmény nélkül egy héten belül lezajlik.”
14.oldal: “A jelenleg előállítható oltóanyagokkal az influenzajárványokat megelőzni, vagy lényegesen befolyásolni nem lehet.”
A dokumentum jelölése: Verzió 2 2009/07/21

 

Azt természetesen nem vitatjuk, hogy bármilyen, akár egy enyhe influenza járványnak is lehetnek áldozatai. Ez tény. A kérdés az, hogy a jelenlegi oltóanyag megfelel-e az orvos szakmai biztonsági elvárásoknak, és az oltások a tudományos tények teljes körű figyelembe vételével fognak-e megtörténni.

 

Amennyiben valakinek az jelent biztonságérzetet és megnyugvást, ha beadatja önmagának az oltóanyagot, tegye meg, járjon el legjobb meggyőződésének megfelelően.

 

A helyes eljárás minden esetben az, ha kérdéseit, kétségeit megvitatja a kezelőorvosával.

 

Reméljük sikerült elegendő tényt, tudományos adatot biztosítanunk a jó döntéshez, amelyet végül, Önnek kell meghoznia.

 

Tisztelettel,

 

a Jog az Egészséghez Egyesület nevében:

 

a Jog az Egészséghez Egyesület nevében:

 

 

 

 

 

Dr. Lenkei György                                                Dr. Lenkei Gábor

 

Jog az Egészséghez Egyesület                 Jog az Egészséghez Egyesület

 

Tudományos tanácsadó                                                Elnök

 

 

 

Budapest, 2009. szeptember 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H5N1 (madárinfluenza) elleni védőoltással kapcsolatos botrányról

 

 

Az  H5N1 vírus egy gyógyszer lobbi által keltett hisztéria, amibe bevonták a WHO-t és a teljes médiát is, így világszerte kötelezőként kívánják beoltani az emberiség 2/3-át, ami a felmerülő gyanú szerint, maga az oltás okozhat világjárványt!!! Az oltásból eredő haszon, több billió dollár!!!

Ime a cikk:

Egy osztrák oknyomozó riporternő, Jane Burgermeister feljelentést tett bioterrorizmus és népirtási kísérlet vádjával az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) és még néhány, nagy tekintélyű kormányzati és egyéb hivatali szervezet ellen. Ezt követően áprilisban a Baxter AG és az Avir Green Hills Biotechnology of Austria nevű vállalatokat jelentette fel a madárinfluenza vírus előállításának és terjesztésének vádjával. Állítása szerint szándékosan – a WHO megbízásából – szaporítottak 72 kg élő madárinfluenza vírust, hogy később profitálhassanak a világméretűvé nőtt járványból. Egy cseh tudós vizsgálta a szezonális influenza elleni oltóanyagokat, ekkor fedezte fel, hogy abban élő H5N1 és H3N2 vírusok találhatók.

 

June 25, 2009; WakeNews [Download Site for Burgermeister Official Documents]; Journalist Accuses WHO of Plan to Commit Mass Murder 

 

 

 

 

 

 

A média hallgat, az FBI nyomoz

A riporternő azt állítja, hogy döntő bizonyítékokkal rendelkezik arról, miszerint a gyógyszergyárak és a különböző állami szervek elkötelezetten és odaadóan terjesztik a halálos biológiai vírusokat abból a célból, hogy világméretű járványokat robbantsanak ki. Éppen ezért az újságírónő tiltó végzést szeretne a kötelező beoltások ellen, mert véleménye szerint a kötelező oltások hatóanyagait szándékosan fertőzik meg élő vírussal.
A feljelentés és a gyanúsítás híre terjedni kezdett az interneten, de a meghatározó médiumokban egy betűt sem találunk erről a tényről, bár ennek felkapott és sokat közölt hírré kellett volna válnia. Az sem meglepő, hogy sokan csupán kacsának, pletykának gondolták a hírt, esetleg egyszerűen egy újabb összeesküvés-elméletnek. Az eset azonban az FBI aktáiba is bekerült, és úgy tűnik, Jane Burgermeister biztos a vádjaiban. A média részéről már megszokhattuk ezt a fajta hozzáállást, vagyis az effajta ködösítést. A gyógyszeripar szerepe és befolyása hatalmas a médiára – állítja a saját tapasztalatai alapján dr. Mercola, az ismert amerikai orvos-szakíró.

Kötelező védőoltás – fenyegetés egészségünk és szabad döntésünk ellen?

Tény, hogy napjainkban valóban lehetséges törvényes úton a kötelező védőoltás elrendelése. Ez ad lehetőséget a különböző magas rangú szervezeteknek arra, hogy embertársaikat akár halálos veszélynek is kitegyék különböző üzleti kapcsolataik és a profit érdekében.
A kötelezően beadandó, mérgezett vakcinák valóban kivédhetetlennek bizonyulnak, ugyanis jelenleg nincs garancia a biztonsággal beadható oltásokra. Ha a szervezetünk nem várt módon reagál az oltóanyagra, szinte reménytelen kártérítési perrel próbálkoznunk.
Nem az a fontos, hogyan vélekedünk Jane Burgermeisterről és vádjairól. A tényleges és sürgető probléma az, hogy szembe kell néznünk azzal a ténnyel: kötelező védőoltást rendelhetnek el az új influenza ellen. Egy olyan betegség ellen, amelyről – a WHO és egyéb egészségügyi szervezetek biztatására – ok nélkül sulykolja belénk a híreket a média, holott több mint kétszer nagyobb esélyünk van arra, hogy villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk az új influenzában.

Hisztériakeltés, eltúlzott kockázat

Az Egyesült Államok egyik korábbi elnökjelöltje, Ron Paul képviselő (aki egyébként orvosi végzettséggel is rendelkezik), egy nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy pénzügyi nyereség céljából az új influenza inkább hasonlít egy hisztérikus médiacirkuszra, mint halálos világjárványra. A nyilatkozatában emlékezteti az embereket a legutóbbi, 1976-os sertésinfluenza elleni oltási program kimenetelére.
Akkoriban – közvetlenül az influenza miatt – egyetlen ember halt meg, ugyanakkor 25-en haltak bele az életmentő célra kijelölt oltások káros mellékhatásaiba, és több száz ember vált rokkanttá a vakcina okozta Guillain-Barré szindróma miatt. A képviselő szerint – dr. Mercola orvos szakértő is egyetért vele –, az új influenza teljes mértékben jelentéktelen betegségnek tűnik, ha összehasonlítjuk egyéb halálos járványokkal, mint például a tuberkulózissal vagy egyéb fertőző betegségekkel. Ha fölmérjük a betegség valódi veszélyességi fokát, nyilvánvalóvá válik, hogy teljesen indokolatlanok a nemzetközi szervezetek intézkedései és az esetleges katonai beavatkozások.
Megfontolva a rendelkezésre álló tényeket és a valós kockázatokat, az influenza elleni jelenlegi reakció több kérdést is felvet. Vajon mi is a valós indíték? Miért is tapasztalható ez a túlzott elővigyázatosság egy olyan betegség ellen, amely többnyire gyenge tüneteket okoz, és a halálozási kockázata is rendkívül alacsony?
Jane Burgermeister úgy gondolja, a kezében van a válasz, és ezt bizonyítani is tudja. A riporternő a nyomozati anyaga alapján állítja, hogy a védőoltás sokkal nagyobb veszélyt hordoz magában, mint maga a vírus.
Természetesen mindenki maga dönt, hogy elhiszi-e az újságírónő vádjait, de bármi is az igazság, a kötelező beoltatást kerülnünk kell, ha kicsit is fontosnak tartjuk saját, valamint családunk, barátaink és gyermekeink életét és egészségét.

Baxter, a vírusosztó

Tökéletesen beleillik a képbe, hogy a Baxter International megbízást kapott az új influenza elleni oltás kifejlesztésére annak ellenére, hogy éppen vizsgálat zajlik ellene a néhány éve történt madárinfluenza vírus terjesztése miatt.
2009 februárjában a Baxter influenza elleni vakcinákat és címkézetlen H5N1 vírust (a madárinfluenza emberekben megjelenő formája) küldött egy osztrák kutatóközpontnak. Mivel csak influenza elleni védőoltást vártak a rakományban, ezért az osztrák cég ellenőrzés nélkül továbbküldött bizonyos mennyiségű – fertőzött – anyagot Csehországba, Szlovéniába és Németországba. Egészen Csehországig nem vették észre a hibát.
A cseh laboratóriumban azonban észlelték a bajt, amikor az oltóanyaggal vadászgörényeken végeztek kísérletet. Az állatok, miután beoltották őket, váratlanul elpusztultak. Ekkor fedezték fel a hibás, fertőzött oltóanyagokat.
De mégis miért maradt következmények nélkül egy ilyen hatalmas hiba? Ha ez a mennyiségű élő madárinfluenza vírus és egyéb, szezonális vírusok elérték volna a népességet, annak szörnyű következményei lehettek volna. A H5N1 vírus nem fertőzi meg könnyen az emberi szervezetet, de a szezonális influenza vírusa igen. A mindkét vírusnak kitett emberi szervezet könnyen a kettő kombinációjának hordozójává és a halálos madárinfluenza vírus átadójává válhatott volna.

Halált okozó gyógyszerek

Jane Burgermeister szerint ez az eset a Baxter és más biotechnológiai cégek szándékos akciója volt, hogy a betegséget terjesztve nyereséghez juthassanak. Az osztrák egészségügyi miniszter megerősítette, hogy eljárás indult a Baxter ellen, valamint az osztrák jogi hatóságok is vizsgálják az ügyet. De nem csak a Baxter az egyetlen vétkes.
Több mint 80 ember meghalt és több száz megsérült az előző évben fertőzött heparintól (vérhígító gyógyszer). 2001-ben több mint 50 dialízises beteg halt meg a Baxter hibás segédeszközei miatt. Mindezek mellett a Baxter egyik leányvállalatát nemrég 2 millió dollárra büntette a bíróság az intravénás gyógyszerek árának szándékos, mesterséges emeléséért. A Baxter hihetetlen hanyagsága, a potenciálisan veszélyes, esetleg halált okozó gyógyszerekkel való kereskedése tehát már önmagában elegendő indok lenne arra, hogy ne kerülhessenek be az új influenza elleni oltást kifejlesztők piaci versenyébe.
Az eddigi ismeretek alapján kijelenthető, a Baxter International nem alkalmas arra, hogy vakon rábízzuk önmagunkat, az egészségünket és a pénzünket.

A vád súlyos, de még nem bizonyított

Burgermeister nyomozati anyaga és az FBI dokumentumai alapján a következő jelentések készültek:
„... egy nemzetközi bűnszövetkezet – amely behálózta a magas rangú állami és államok között szervezeteket –, az Egyesült Nemzetek Szövetségét, valamint a hozzá kapcsolódó katonai szervezeteket (ENSZ-csapatok Kínából, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Mexikóból stb.) – szándékosan elkövetett népirtást próbál végrehajtani az Egyesült Államok népessége ellen egy mesterségesen generált (genetikai) influenzajárvány és kötelező védőoltási program által, amellyel tömeges haláleseteket és az emberi szervezetben bekövetkező maradandó károsodásokat okozva kívánják megritkítani Amerika lakosságát.
Sok bizonyíték azt mutatja, hogy bizonyos szervezetek – nevezetesen a WHO, az ENSZ és gyógyszergyárak, mint a Baxter és a Novartis – egy bűnszövetkezet alá tartozó rendszert alkotnak, amely stratégiai lépéseket szab meg számukra, és tőkefedezetet nyújt a különböző mesterséges vírusok fejlesztésére, előállítására és terjesztésére. Ezzel teszik indokolttá a tömeges védőoltások bevezetését, amelyeket biológia fegyverként alkalmaznának, hogy az USA lakosságát megritkítsák, valamint előnyt szerezzenek Észak-Amerika erőforrásaival szemben.”
Akár igaz, akár nem az a tény, hogy a tömeges védőoltások valójában a népesség ritkítását szolgálják, kétség sem fér ahhoz, hogy az új influenza elleni oltás határait a gyógyszergyárak és más kapcsolódó szervezetek pénztárcája szabja meg.

Csak a halottak nem tartoznak a célcsoportba...

Egy június 13-án lezajlott sajtókonferencián a WHO az új influenzát megállíthatatlan világjárvánnyá minősítette. Felszólította a tagállamait (194 országot) az oltóanyagok raktározásra. Egy pénzügyi elemző szerint a Tamiflu (a szezonális influenza elleni gyógyszer) eladásából származó bevétel a közeljövőben 388 millió dollár körül alakulhat, az új influenza elleni oltóanyagokból származó bevételek pedig valószínűleg több milliárd dollárra rúghatnak majd. A CNN jelentése szerint csupán az Egyesült Államok kereslete 600 millió adagot jelentene az új influenza elleni vakcinából, tehát minden amerikaira 2 adag jutna. Ez jócskán meghaladja a szezonális influenza elleni vakcinák számát, ami összesen 115 millió adag.
A Szakértők Stratégiai Tanácsadó Csoportja (ez a WHO legmagasabb rangú tanácsadó szervezete, amely védőoltásokkal is foglalkozik) az új influenza ellen legfőképpen a következő célcsoportok beoltását javasolja:
– egészségügyi dolgozók
– várandós nők
– 6 hónapnál idősebb, krónikus betegségben szenvedő gyermekek
– krónikus megbetegedésben szenvedő felnőttek (pl. asztma, krónikus elhízás, légzőszervi panaszok)
– 15-49 év közötti egészséges felnőttek
– egészséges gyermekek
– idősek
Ezután következik a jogos kérdés: a halottakon kívül kimaradt-e valaki a felsorolásból?

Mit tehetünk, ha hiszünk a hírnek?

A félelem, a pánik és a heves érzelmi reakciók nem segítenek rajtunk ebben a kihívásokkal teli időszakban még akkor sem, ha a kormány és az érdeküket szolgáló szervezetek, valamint a média ilyen reakciókat próbálnak kicsikarni belőlünk. Józan eszünk és megfontolt döntéseink sokkal jobban szolgálják a saját és a családunk érdekeit. Ezt kellene az eszünkbe vésni ahelyett, hogy bedőlünk a sajtó által megállás nélkül szajkózott szenzációknak. Emellett nem szabad elfelednünk, hogy bármilyen influenza megelőzhető – védőoltás nélkül is – az életvitelünkben végrehajtott pozitív változtatásokkal, az egészségünkre, a környezetünkre fordított nagyobb figyelemmel.

Forrás: Infowars,; angolból fordította: Hunyadi Edit

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 85
Heti: 345
Havi: 991
Össz.: 1 099 078

Látogatottság növelés
Oldal: H1N1-H5N1
Életképek - © 2008 - 2018 - krisztina.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »