Életképek

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod melyik felét hiheted el.

.

.

A kéz a jellem-lélek tükre

.
.

 

A tenyérjósok azt hangoztatják, hogy a kéz a második legfontosabb szervünk rögtön a fej után. A IV-XVI. században a kéz, a köröm, a tenyér alapján határozták meg a különböző betegségeket. Kötelező tananyag volt a kéz ismerettana. A XV-XVI. században érte el a tenyérjóslás iránti érdeklődés csúcspontját, de ma is sokan használják arra, hogy ismereteket szerezzenek jövőjükről. Sokan azt a véleményt képviselik, hogy a férfiaknak a jobb keze, míg a nőknek a bal keze fontosabb a tenyérjóslás szempontjából. Kezdetben sokan azt gondolták, hogy a bal kéz a meghatározó, hiszen azt kevésbé használjuk a munkavégzés közben, mint a jobb kezet, és így megmaradnak rajta a természetes jelek. A legelterjedtebb nézet azonban az, hogy mindkét kéznek központi szerepe van, de nem mindegy, hogy milyen szempontból.
A bal kézből életünk első felének várható eseményeit, az anyai ágról öröklött jellemvonásokat, az egészségügyi problémákat olvashatjuk ki, míg a jobb kézből az élet második felének várható eseményeire, az apai ágról öröklött jellemvonásokra és a bal kézen megjelenő előrejelzések valós beteljesülésére következtethetünk. A tenyéren található vonalak erősségének is jelentős szerepe van. Ha a vonalak halványabbak, akkor további változásokra számíthatunk, vagyis ezek a vonalak további fejlődést, kialakulatlanságot rejtenek. Az is sokat elárul, hogy ki milyen módon fog kezet velünk. Ez azért is fontos, mert ismerőseinkről pillanatok alatt többet is megtudhatunk, anélkül, hogy különösebb vizsgálat alá vetnénk tenyerüket. A kézfogásnak tíz fajtáját különböztethetjük meg.

 

1. A puha, sima tapintású, rövid, határozott kézfogás: az ilyen emberek nagyon hűségesek, általában nagyobb családban élnek, családszeretők.

 

2.  A durva, erős, kemény kézfogás alacsony intelligenciára utal.

 

3. Az akarat teljes kézfogás tulajdonosa nagyon határozott személyiség, mindig tudja, hogy mit akar. Egy bátor, erős embert ismerhetünk meg benne.

 

4.  A száraz, nyugtalan kézfogás idegeskedő emberre vall.

 

5. A nedves, nyugtalan tapintású kézfogású ember sokat idegeskedik, állandóan szorong, hajlamos a depresszióra.

 

6. Az erőtlen, szorítás nélküli, futólagos, bágyadt kézfogás tulajdonosa nagyon lobbanékony ember, aki önző módon csak magával foglalkozik. Ha nők részéről tapasztaljuk az ilyen típusú kézszorítást, az azt jelenti, hogy kacérkodni akarnak velünk.

 

7. A határozott, hosszú idejű kézfogás egy boldog emberre vall, akiben rengeteg öröm lakozik.

 

8. A nem viszonzott kézfogás álnok, alamuszi, átláthatatlan személyiségre utal.


9. A két kézzel történő kézfogás tiszteletet, nagyrabecsülést jelent. Ilyen típusú kézfogásnál, erős vonzódás, rokonszenv van az emberek között.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 85
Heti: 316
Havi: 962
Össz.: 1 099 049

Látogatottság növelés
Oldal: A kéz a jellem tükre
Életképek - © 2008 - 2018 - krisztina.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »