Életképek

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod melyik felét hiheted el.

" Az erkölcstelen tettek mindenképpen elítéledő emberi cselekvések. Ami az erkölcstelen, aljas cselekedeteket még aljasabbá teszi az nem más, mint a vallás köpönyegével eltakart szennyes, hazug, és képmutató jellem! Aki erre képes az nem csak az embertársait, hanem a saját vallása tanait is meggyalázza!" /hit és élet/

Erkölcstelen

 

.

Éretlen, jellemtelen és felelőtlen személyiség az, aki szeretőt tart egy igazi házasságban, jegyes vagy élettársi kapcsolatban.

 

Nem árt világosan leszögezni, hogy a szeretőség a másik fél megcsalása. A csalás pedig olyan, mint egy hazugság.

Mondjuk ki: a szeretőség maga az erkölcstelenség. Esküszegés, hitszegés, egy megkötött életszövetség alapszabályainak felrúgása.

Elhallgatásokkal, titkokkal, kettős beszéddel jár, ahol pedig őszintétlenség van, ott nincs tiszta szándék, sunyiság van és becsapás. Elítélendő és méltatlan játék ez egy kapcsolatban az eredeti partnerrel – mindegy, hogy férjről vagy feleségről, jegyestársról van szó… Különösen akkor, ha családszétszakítással kapcsolat szétdúlásával is jár a végkifejlet.

 

Vannak, akik lelkiismeret-furdalás nélkül is el tudják titkolni tartós vagy alkalmi félrelépéseiket, szeretői mivoltukat, és azt képzelik, becsületesek maradtak, ha nem tudódik ki a dolog…

 

Más a naplóírás, az alkotói fantázia, a megszépítő lírai emlékezet, más egy romantikus könyv világa és megint más a prózai valóság, meg a dolgok erkölcsi megítélése. És nem mindegy, hogy belül vagy kívül vagyunk egy történetben, nem mindegy, hogy képesek vagyunk-e felülről is látni magunkat, tudunk-e hatni saját döntéseinkre.

Mit tudunk a szeretőkről, a szeretőségről?

A szeretőség szinte tabutéma, mert titkos viszonyt rejtegető érzelmi állapotot, szexuális együttléteket jelent.
A szerető a negatívan megítélt harmadik fél egy olyan kapcsolatban, amely csak ideig-óráig tartható fent. A szerető lenézett pótlék, aki ráadásul áldozatnak érzi magát.
A feleség, társ szemében a szerető a leggyűlöltebb nőszemély – a szerető számára pedig a feleség a legádázabb ellenség.

Rengeteg nő él szeretői viszonyban. Sokan, akik belemennek egy-egy ilyen játékba, azzal védekeznek, hogy nem lehet meghátrálni a fellobbanó szerelem, egy nő és férfi közötti végzetszerű találkozás elől.
A szeretők általában hajadonok és sokkal fiatalabbak a férfinál – utóbbi családos, nős vagy kapcsolatban élő ember. Ha férjes asszonyokról van szó, mint szeretőkről, maguk sem értik, miféle erőnek engednek: noha érzik a veszélyt, mégis kockáztatnak a szenvedélyes szerelemért. A férfiak azonban előbb-utóbb elhagyják őket, nem veszik feleségül a szeretőt.
A szerető nők is áldozatot hoznak: olyanok, mint a börtönben a rabok. Feláldozzák fiatalságukat, szabadságukat, sokszor egész életüket a férfiért, aki végül nem vállalja őket. Vannak örök szeretők, akik „harmadikként” öregednek meg, s végül egyedül, magukra maradnak, ráadásul nyomasztó elviselniük azt a tudatot, hogy a külvilág megbélyegzi őket. Mégis megérdemlik valahol, mert hiszen erre gondolni kellett volna akkor, amikor jól esett egy kapcsolatot szétdúlniuk.

 

Tudjuk, hogy a nők általában érzelmi, a férfiak szexuális szükségleteik miatt lépnek félre, keresnek maguknak szeretőt.
Pszichológusok szerint azok a nők, akik legtöbbször olyan kapcsolatot választanak, amelyben ők a harmadikok, önértékelési problémákkal küzdenek. A külvilág szemében a szeretők a szépek, a kívánatosak, akik csábítani képesek, akik mindig izgalmasabbak és szexisebbek, mint a felszarvazott feleség. De ha az álarc mögé nézünk, olyan nőket, asszonyokat találunk közöttük, akikben nincs meg a kellő bátorság ahhoz, hogy saját családot alapítsanak.

 

Ha megununk valakit, mégsem hinném, hogy a megcsalás, a szerető-tartás segíthet rajtunk, mert mire kárpótlás, mire gyógyír az, ha szerelmi kalandozásaink során becsapjuk házas felünket? Az a korrekt és becsületes megoldás, ha kilépünk egy elromlott, már meg nem javítható élettársi kapcsolatból, házasságból, bármilyen együttélésből.

 

Becstelen és gusztustalan dolog, ha valaki többeknek a szeretője, kitartottja – manapság erre is találunk bőségesen példát, bár ez inkább a „luxuskurvaság” kategóriájába tartozik.

Érdemes  örökre emlékezetünkben tartani – különösen az ingatagoknak – egy régi igazságot, nevezetesen azt, hogy

 

a hűség nem csak érzés, hanem döntés kérdése is.

 

/pkm.hu /

 

 

 

 

 

 

Közösségi portálok - Internetes átverések

 

Egy pillanatra se feledkezzünk meg, hogy az Internetet szeretők harmada, végül valóságban is találkozik. Sőt, egyre több az olyan házassággal végződő viszony, mely a világhálón kezdődött. Nem is beszélve a házasságtörő kapcsolatokról és a pár szétszakító kapcsolatokról sem. Lassan mindenki rájön arra, hogy milyen lehetőségek rejlenek a virtuális térben, és azt is, hogy miről beszélgetnek az emberek a hálózaton.

Mindig szóba kerül a szex! Sajnálatos módon és felelőtlenül nagyon sokan élnek is a lehetőséggel. Nem törődve azzal, hogy a párjuknak mekkora törést okoznak egy megcsalással.

Sokan hivatkoznak a postamunkára, e-mail írásra, csak azért, hogy titkon folytathassanak egy kis flörtöt, vagy netán a holnapi éjszakát megbeszéljék titokban az Interneten. Fontos, hogy olyan férfit vagy nőt találjunk, akinek a elképzelései a hűségről megegyezik a miénkkel, és aki hagyja, hogy hűséges legyél önmagadhoz és a társadhoz is! Ez sajnos nagyon ritka, mivel zömmel más célzattal látogatják az emberek a közösségi portálokat. Tisztelet a kivételnek!

 

 

Erkölcstelenség

Az egyes jelenségek, személyek tevékenysége, cselekedetei erkölcsi megítélésében célszerűnek látszik néhány szempontot figyelembe venni: Közismerten erkölcstelennek tekintett cselekmények elkerülése önmagában nem jelent megoldást a problémákra.

Erkölcstelen csakis egy konkrét cselekedet lehet.

Erkölcstelen személyről, személyek csoportjáról vagy tárgyakról beszélni a legtöbb esetben értelmetlen. Erkölcstelen cselekedetnek lehet viszont tekinteni valamilyen mulasztást is.

Csak tudatos és szándékos cselekedet lehet erkölcstelen és csak olyan mértékben amilyen mértékben a következménye előre tudott és szándékolt volt.

Csak olyan cselekedet lehet erkölcstelen, amelyet a cselekvő szabad akaratából követ el és amelynek elkerülésére (vagy kevésbé rossz alternatíva választására) lehetősége volt.

Közszeméremsértés Jogszabályba ütköző bűncselekmény, amikor is szexológiai töltetű áruk (pornográf könyvek, újságok, stb.) forgalmazására vonatkozó jogszabályokat megsértik,

illetve amikor személyek nemi aktusukat, kéjelgésüket nyilvánosság előtt szándékosan láthatóvá , nyilvánvalóvá teszik.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 55
Heti: 229
Havi: 764
Össz.: 1 100 468

Látogatottság növelés
Oldal: Erkölcstelen
Életképek - © 2008 - 2018 - krisztina.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »